Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Osallistu ja vaikuta

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Seurakuntamme tarjoaa jäsenilleen monia mielekkäitä tapoja toimia  vapaaehtoistehtävissä Kristuksen kirkossa. Lähimmäispalvelu on diakoniatyön järjestämää vapaaehtoistoimintaa, tavallisen ihmisen taidoin tehtävää auttamista, tukemista ja kuuntelua. Enemmän kertaluontoista vapaaehtoistoimintaa vanhusten parissa ovat ulkoilu- ja lauluhetket laitoksissa. Myös jumalanpalveluksessa on monenlaisia palvelutehtäviä - esimerkiksi tekstinluku, kolehdin kerääminen, esirukouksen valmisteluun ja toteutukseen osallistuminen sekä kirkkoväärtinä toimiminen. Voit toimia myös kahvikamarikokkina tai isommissa tilaisuuksissa emännän apuna keittiöllä. Yhteisvastuu-kerääjiä kaipaamme erityisesti kevättalvella. Kysy rohkeasti lisää seurakuntamme työntekijöiltä!

Vaikuta päätöksentekoon

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018 teemalla 'Minun kirkkoni'. Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestysoikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.  Ehdokkaaksi voi asettua 18-vuotias seurakunnan kastettu ja konfirmoitu jäsen.

Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon. Se on seurakunnan ylin päättävä elin, joka johtaa seurakunnan toimintaa. Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Lisätietoa seurakunnan päätöksenteosta löydät täältä.