Legendaarinen TCSR konsertoi Vaalassa

Vaalan uitonsataman makasiini

TCSR konsertoi Vaalassa

TCSR kirjainyhdistelmä tuli kohtuullisen laajasti tunnetusti erityisesti entisen Oulun läänin alueella gospelpiireissä 1970–1980 luvun vaihteesta aina 1980-luvun puoliväliin. Joulun aikana vuonna 2015 bändi herätettiin uudelleen henkeen. Vuosikymmenten takainen TCSR-kulttuuri oli kestänyt yli sukupolven, ja huomattiin, että bändin ohjelmisto, saundi ja ote olivat kestäneet muuttuneen ajan yli. Aikoinaan TCSR haki omintakeista rock-gospellinjaa, jossa kappaleiden sanoitukset keskittyivät mieluummin kenen tahansa ihmisen elämänkokemuksen, ahdistuksen ja elämän ironian käsittelyyn kuin kristinuskon toisille julistavaan paatokseen.  Tästä piirteestä Pro Fide – yhtye oli kuuluisin.

TCSR nimi lyhennelmä ilmaisusta Tom Cattlers spiritual rockers: Tapio Karjalaisen hengelliset rokkarit. Tapion nimi kantaa aikoihin, jolloin hän toimi Vaalan seurakunnassa kappalaisena. Bändin synty ajoittuu tarkalleen sydän- ja kevättalveen 1979.  Myöhemmin saman vuoden kesällä bändi sai varsinaisesti alkunsa Vaalan seurakunnan kesäkodilla Säräisniemellä, kun Hannu Lätti tuli mukaan. Kokoonpanossa soittivat tuolloin siis Hannu Lätti, kitara ja laulu, Hannu Leinonen basso, Urpo Karjalainen rummut ja hieman myöhemmin Risto Väyrynen kitara. Seuraavana vuonna kokoonpanoon tulivat Jyrki ja Kyösti Kiukkonen: Jyrki basso, ja Kyösti laulu ja kitara. Hannu Leinonen ja Kyösti Kiukkonen ovat edesmenneet.

TCSR-yhtye