Messu kirkossa

Messussa saarnaa Tapio Karjalainen ja liturgina on Helena Koivumaa. Kanttorina on Risto Vähäsarja. Kolehti kerätään koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Messun jälkeen tänä vuonna 90 vuotta ja sitä vanhempien yhteinen syntymäpäiväjuhla.

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Raamattu- ja rukousilta seurakuntasalissa

Herra on minun paimeneni. Raamattu- ja rukousilta seurakuntasalissa klo 18.

Helatorstain messu Vaalan kirkossa

Helatorstain messu Vaalan kirkossa klo 10.