Kirkastussunnuntain messu Vaalan kirkossa klo 10

Messussa saarnaa Vesa Palokangas ja liturgina on Helena Koivumaa. Kolehti kerätään Suomen ev.lut Kansanlähetykselle Mirjami Uusitalon työn tukemiseen. Nanna tarjoaa syntymäpäiväkahvit sekä lähetystilaisuus, mukana Mirjami Uusitalo.

Kirkastettu Kristus
Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Messu Vaalan kirkossa klo 10

Rukousilta

Rukousilta seurakunnan asuntotalon Rukoushuoneella klo 18.

Messu Säräisniemen kirkossa

Messu Säräisniemen kirkossa.