Pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus

Pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus Vaalan kirkossa klo 18

Jumalanpalveluksen toimittaa Vesa Palokangas. Kanttorina Hannamari Oikarainen. Mukana kirkkokuoro. Sytytääme nimikoidun kyntilän kaikille edellisen pyhäinpäivän jälkeen jkuolleille seurakuntamme jäsenille. Kolehti kerätään oman seurakunnan diakoniatyölle.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messu Vaalan kirkossa klo 10

Rukousilta

Rukousilta seurakunnan asuntotalon Rukoushuoneella klo 18.

Messu Vaalan kirkossa klo 18

Messu Vaalan kirkossa klo 18. Huom.aika!