Messu Vaalan kirkossa klo 10

3. adventtisunnnutai. Messun toimittaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, avustavana pappina on Vesa Palokangas. Kanttorina on Hannamari Oikarainen. Kolehti kerätään evankelioimistyöhön Japanissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta. Kirkkokahvit.

Tehkää tie Kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.