Piispanmessu Vaalan kirkossa

Piispanmessu Vaalan kirkossa

Piispanmessun toimittaa Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo, avustaa kirkkoherra Vesa Palokangas. Kanttorina on Hannamari Oikarainen, joka johtaa myös kirkkokuoroa. Messun jälkeen keittolounas. Kolehti kerätyään valtakunnallisen elintarvikejakelun koordinoinnin sekä ruokapankkitoiminnan turvaamiseksi Kirkkopalvelut ry:n kautta.

Pyhän aihe: Herran huoneessa

Tämän pyhäpäivän perinteisen evankeliumin aihe on Jeesus kaksitoistavuotiaana temppelissä. Varttuessaan joulun lapsi etsii oman kutsumuksensa salaisuutta. Kristillinen seurakunta kohtaa Jeesuksen kokoontuessaan jumalanpalvelukseen kirkkoon, Jumalan huoneeseen. Siellä se yhdessä taivaan enkelien ja pyhien kanssa kiittää ja ylistää Jumalan suuria tekoja. Sieltä se myös löytää oman kutsumuksensa ja tehtävänsä. Yhteinen jumalanpalvelus ja toistemme palveleminen kuuluvat yhteen.