Jumalanpalvelus Vaalan kirkosta nettiin

Sanajumalanpalvelus Vaalan kirkosta Facebook-liveen

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Tapio Kukko. Kanttorina on Risto Vähäsarja. Jumalanpalveluksen virret ovat 275, 55:3-5, 79: 12-14, 61 ja 338. Jumalanpalvelusta voi seurata vain facebook livestä. Kirkkoon ei voi tulla koronaviruksen vuoksi. Pääset seuraamaan jumalanpalvelusta seurakunnan kotisivun alareunassa olevan linkin kautta tai kirjautumalla facebook.com ja valitsemalla hakukenttään Vaalan seurakunta. Sinulla ei tarvitse olla facebook-tunnuksia.

Pyhän aihe: Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta "kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät", oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.