Sanajumalanpalvelus Vaalan kirkossa

Sanajumalanpalvelus Vaalan kirkossa klo 10.

Jumalanpalveuksen toimittaa Tapio Karjalainen ja kanttorina on Risto Vähäsarja. Musiikissa avustavat Irene ja Risto Väyrynen. Jumalanpalvelusta voi seurata vain facebookin kautta.

Pyhän aihe: Pyhän Hengen odotus

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27: 7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.