Messu Vaalan kirkossa klo 10

Messussa saarnaa Tapio Karjalainen ja liturgina on Vesa Palokangas. Kanttorina on Risto Vähäsarja. Musiikissa avustavat Irene ja Risto Väyrynen, Veeraleeni Väyrynen ja Hannu Lätti. Kolehti kerätään Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen kehitysmaissa mm. toimeentulomahdollisuuksia parantamalla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.