Mikkelinpäivän perhejumalanpalvelus Vaalan kirkossa

Mikkelinpäivän perhejumalanpalvelus

Jumalanpalveluksen toimittaa Vesa Palokangas, kanttorina on Risto Vähäsarja. Kirkkokuoro avustaa. Kolehti kerätään Maria Karjalaisen ttyön tukemiseen Etiopiassa. Messun jälkeen kirkokahvit- ja mehut seurakuntasalissa.

Mikkelinpäivä, lasten ja enkelien päivä

Jumalan sanansaattajat
400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Mikkelinpäivää vietetään 29.9. tai, jos se on arkipäivä, seuraavana sunnuntaina.