Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus

Pyhäinpäivän iltakirkko klo 18

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Vesa Palokangas ja kanttorina on Risto Vähäsarja. Kolehti kerätään oman seurakunnan kirkkokuorolle. Jumalanpalveluksessa muistetaan nimellä kaikkia edellisen pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneita seurakuntamme jäseniä.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.