Messu Vaalan kirkossa klo 10

Pyhän Kolminaisuuden päivä. Messun toimittaa Tapio Karjalainen. Kanttorina on Hannamari Oikarainen. Kolehti kerätään seurakuntaelämän kehittämiseen Hengen uudistus kirkossamme ry:n kautta, mm. kirkon tulevaisuutta luotaavan teologisen hankkeen kehittämiseksi. Hengen uudistus kirkossamme ry:n kautta.

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.