Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Säräsiniemen kirkossa

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Säräisniemen kirkossa klo 10

Jumalanpalveluksen toimittaa Vesa Palokangas, kanttorina on Risto Vähäsarja. Mukana miesten lauluryhmä. Kolehti kerätään kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuu ry:n kautta. Kunniakäynnit sankarihautausmailla.

Kiitos isänmaasta

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.