Messun toimittaa Vesa Palokangas ja kanttorina on Hannamari Oikarainen. Tekstit lukee Eva Bisi. Kolehti kerätään seurakuntatyön tukemisen turkinkielisen vähemmistön parissa Bulgariassa Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:n kautta.

Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43:1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta "kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät", oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.