Messu Vaalan kirkossa klo 10

Messu Vaalan kirkossa klo 10

Messun toimittaa Rainer Väänänen. Kanttorina on Pekka Kyöstilä ja suntiona Risto Väyrynen. Tekstit lukee Markku Karjalainen. Kolehti kerätään Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistykselle toivon sanoman välittämiseen internetissä, erityisesti Bible Toolbox -sivustan kautta.

Etsikkoaikoja

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3:15).