Miten seurakunta auttaa?

Vs. diakoniatyöntekijänä toimii Tarja Kemi, p. 044 314 0009.

Diakoniatyö auttaa erityisesti niitä ihmisiä, joiden hätä on suurin. Työn lähtökohtana ovat Jeesuksen esimerkki ja hänen opetuksensa. Jeesuksen esimerkki kehottaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä Jumalan kuvan ja kohtaamaan apua tarvitsevat, sairaat, köyhät ja syrjäytetyt. Siksi meidän tulee puolustaa heikoimmassa asemassa olevia lähimmäisiämme lähellä ja kaukana.

Seurakuntamme vapaaehtoisena voit olla mukana toteuttamassa tätä tehtävää. Jos tarvitset apua ja tukea elämääsi tai haluat toimia vapaaehtoisena, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Keskusteluapua

Seurakunta tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun sekä seurakunnan tiloissa että kotona. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin. Seurakunnan työntekijän kanssa voit keskustella mieltäsi painavista kysymyksistä, laulaa ja rukoilla yhdessä. Kutsu rohkeasti diakoniatyöntekijä tai pappi käymään luonasi tai tule käymään kirkolla!

Kajaanin perheasiain neuvottelukeskus auttaa erityisesti perhe- ja parisuhdeasioihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Ajanvarauspäivystys on tiistaisin ja torstaisin klo 9-11, p. (08) 6172 2226 tai 044 7444 276. Apu on maksutonta.

Ryhmätoimintaa

Kahvikamari keskiviikkoisin klo 12-14 seurakunnan asuntotalossa. Tarjolla on kahvia, vapaaehtoisten valmistamaa suolaista ja makeaa purtavaa sekä kiireetöntä yhdessäoloa. Kahvimaksu on kaksi euroa. Kevätkauden tuotot tilitetään Yhteisvastuun hyväksi.

Kutomispiiri kokoontuu kahvikamarilla noin joka toinen maanantai klo 17-19. Seurakunta tarjoaa puikot ja langat. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Pitsapiiri kuukauden ensimmäisenä tiistaina pizzeriassa klo 11. Pitsapiiri on kaikille avoin matalan kynnyksen toimintamuoto, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta.

Seurakuntakerho on aikuisille suunnattu yhdessäolon ja virkistymisen kerho, joka kokoontuu joka toinen torstai klo 12-14 seurakuntasalissa.

Tukea työttömille ja vähävaraisille

Diakonin aamupuuro kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 10-11 seurakuntasalissa. Aamupuurolla jaetaan kauppojen lahjoittamaa ylimääräruokaa, ja kävijöille on tarjolla aamupalaa. Tilaisuudet on suunnattu työttömille ja vähävaraisille.

EU-ruokajakelu tapahtuu seurakuntakeskuksen tiloissa kirkollisissa ilmoituksissa ilmoitettuina ajankohtina.

Taloudellinen avustaminen on suunnattu niille ihmisille, jotka ovat joutuneet taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen. Seurakunta voi avustaa myös vaate- ja tavaralahjoituksin. Lisätietoja saat diakoniatyöntekijältä.

Toimintaa erityisryhmille

Kehitysvammais- ja mielenterveystyö koostuu toimintakeskuksella, Vaalanpirtillä ja palvelukodeissa pidettävistä hartaushetkistä sekä vuosittaisista makkaranpaistoretkistä ja joulujuhlista.

Näkövammaiset kutsutaan kerran vuodessa Kajaanin rovastikunnan järjestämään näkövammaisten kirkkopyhään. Lisäksi diakoniatyöntekijä vierailee näkövammaisten kerhossa pari kertaa vuodessa.

Omaishoitajat kutsutaan kerran vuodessa Kajaanin rovastikunnan järjestämään omaishoitajien kirkkopyhään sekä Utajärven ja Vaalan omaishoitajien kirkkopyhään. Omaishoitajien kerho kokoontuu kahvikamarilla kuukauden viimeisenä tiistaina klo 12.

Syöpäpotilaat kutsutaan kerran vuodessa Kajaanin rovastikunnan järjestämään syöpäpotilaiden yhteyspäivään.

Kutomispiirissä neulottuja körttisukkia