Rippikoulu

 

Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja valmistaa elämään kristittyinä.

Rippikoulu on kirkon vanhaa kasteopetusta. Opetus menetelmät ovat muuttuneet, mutta kasteopetuksen sisältö on säilynyt samana. Opetuksessa keskeistä on Raamatun ilmoitus rakastavasta, kolmiyhteisestä Jumalasta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Siinä rippikoulun käyneitä vahvistetaan siunauksella ja seurakunnan yhteisellä rukouksella. Kastetulla ja konfirmoidulla kirkon jäsenellä on oikeus osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummin tehtävässä ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Myös aikuinen voi käydä rippikoulun. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia, ja se koostuu tapaamisista papin kanssa sekä omaehtoisesta katekismuksen ja muun kirjallisuuden opiskelusta.

 

Rippikoulu 2022-2023

Vaalan seurakunnan rippikoulu syksyllä 2022 ja keväällä 2023

24.8 klo 18 Info-ilta ja ilmoittautuminen Vaalan kirkossa. Perustetaan Whats up ryhmä, jossa tiedotetaan ja muistutetaan rippikoululaisia kokoontumisista. (Lupa pyydetty vanhemmilta ilmoittautumisen yhteydessä).

21.9 klo 18 Startti-ilta rippikoululaisille Vaalan kirkossa.

Sunnuntaina 16.10 messu klo 10 Vaalan kirkossa.

27.11 klo 10 ensimmäisen (1) adventtisunnuntain messu Vaalan kirkossa.

Vapaavalintainen osallistuminen johonkin joulunajan tapahtumaan Vaalan seurakunnassa esim. kauneimmat joululaulut jne. josta kuvan lisääminen tapahtumasta rippikouluryhmän Whats up ryhmään.

Vuosi 2023

Helmikuussa 5.2 messuun ja yhteisvastuun aloitukseen osallistuminen, josta myöhemmin tiedotetaan rippikoululaisia enemmän.

Maaliskuussa 26.3 messu ja toivelaulu konserttiin osallistuminen klo 10-13. Rippikoululaisille välipala.

Palmusunnuntain messu 2.4 klo 10. Kanttorin Urkuopetus messun jälkeen.

Kesällä 2023 rippikoulu toteutetaan toiminnallisena päivärippikouluna Vaalan kirkolla ja seurakuntasalissa 5.-9.6 ma-pe ja konfirmaatio 11.6 sunnuntaina klo 10 Säräisniemen kirkossa. Valokuvaus on rippikoulun viimeisen päivän aikana 9.6 perjantaina. Rippikoulupäivät sisältävät opetusta ja vauhdikasta liikuntaa eri lajien parissa ja retkipäivän varsinaisen rippikouluopetuksen lisäksi.

Huom! Kevätkauden ohjelmaan voi tulla muutoksia ja lisäyksiä. Rippikoulusta halutaan tehdä nuorelle ikimuistoinen ja mukava kokemus, joka rohkaisee mukaan seurakunnan toimintaan rippikoulun jälkeen.

Rippikoulumaksu on 100 euroa

Rippikoulutiimin puolesta

Rainer Väänänen Vt. kirkkoherra

0443140013

Marianne Kurtti Diakoni 0443140009   

 

 

Ulkoläksyt

Katekismuksen perustekstit antavat tämänkin päivän rippikoululle hyvän pohjan tarkastella kristinuskon keskeisiä sisältöjä. On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin muita kristinuskon keskeisiä tekstejä. Rippikoulun aikana ulkoa opeteltavia sisältöjä ovat:

Apostolinen uskontunnustus

Herran siunaus 

Isä meidän -rukous

Kaste- ja lähetyskäsky

Kymmenen käskyä

Pienoisevankeliumi

Rippikoululaiset pelaamassa