Rippikoulu

 

Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä varustaa heitä elämään kristittyinä.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta. Sen juuret ovat jo kirkon varhaisissa ajoissa. Kirkko on aina opettanut niitä, jotka se on kastanut tai jotka haluavat kasteelle. Menetelmät ja tavat oppia ovat muuttuneet ja painotukset ovat vaihdelleet, mutta kasteopetuksen pohjimmainen sisältö on säilynyt. Kasteopetuksen keskiössä on Raamatun ilmoitus rakastavasta, kolmiyhteisestä Jumalasta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Siinä rippikoulun käyneitä vahvistetaan siunauksella ja seurakunnan yhteisellä rukouksella. Kastetulla ja konfirmoidulla kirkon jäsenellä on oikeus osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummin tehtävässä ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Myös aikuinen voi käydä rippikoulun. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia, ja se koostuu tapaamisista papin kanssa sekä omaehtoisesta katekismuksen ja muun kirjallisuuden opiskelusta.

 

Rippikoulu 2020-2021

 

KEVÄÄN OPETUSPÄIVÄT KAIKILLE RIPPIKOULULAISILLE

 

  • 10.2.2021 klo 17 Teams-alustalla kokoontuminen riparilaisten kanssa.

 

  • Pääsiäisen aikana nuorten jumalanpalvelusryhmät kokoontuvat Vaalan kirkkoon. JP-vuorot löytyvät nuorten Whatsapp-ryhmästä.

 

  • KESKIVIIKKONA 14.4.2021 opetuspäivä Vaalan kirkossa koulun jälkeen klo 15-17.

 

Vaalan seurakunnan järjestämä leiririppikoulu alkaa sunnuntaina 6.6. ja päättyy perjantaina 11.6.  jolloin konfirmaatio on sunnuntaina 13.6.2021 Säräisniemen kirkossa.

 

PÄIVÄRIPARIN AIKATAULUT

KE 5.5. klo 17-20

Utajärven seurakuntatalo

LA 8.5. klo 10-16

Vaalan seurakuntatalo

SU 9.5. klo 9.30-14

Utajärven kirkko

KE 12.5. klo 17-20

Vaalan seurakuntatalo

KE 19.5. klo 17-20

Utajärven seurakuntatalo

KE 26.5. klo 17-20

Vaalan seurakuntatalo

 

Lisätietoja antaaa kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas, p. 044-314 0013 tai vesa-tapio.palokangas@evl.fi 

 

Ulkoläksyt

Katekismuksen perustekstit antavat tämänkin päivän rippikoululle hyvän pohjan tarkastella kristinuskon keskeisiä sisältöjä. On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin muita kristinuskon keskeisiä tekstejä. Rippikoulun aikana ulkoa opeteltavia sisältöjä ovat:

Apostolinen uskontunnustus

Herran siunaus 

Isä meidän -rukous

Kaste- ja lähetyskäsky

Kymmenen käskyä

Pienoisevankeliumi

Rippikoululaiset pelaamassa