Rippikoulu

Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä varustaa heitä elämään kristittyinä.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta. Sen juuret ovat jo kirkon varhaisissa ajoissa. Kirkko on aina opettanut niitä, jotka se on kastanut tai jotka haluavat kasteelle. Menetelmät ja tavat oppia ovat muuttuneet ja painotukset ovat vaihdelleet, mutta kasteopetuksen pohjimmainen sisältö on säilynyt. Kasteopetuksen keskiössä on Raamatun ilmoitus rakastavasta, kolmiyhteisestä Jumalasta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Siinä rippikoulun käyneitä vahvistetaan siunauksella ja seurakunnan yhteisellä rukouksella. Kastetulla ja konfirmoidulla kirkon jäsenellä on oikeus osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummin tehtävässä ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Myös aikuinen voi käydä rippikoulun. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia, ja se koostuu tapaamisista papin kanssa sekä omaehtoisesta katekismuksen ja muun kirjallisuuden opiskelusta.

Rippikoulu 2020

Vaalan seurakunnassa on mahdollisuus käydä leiririppikoulu vuonna 2020. Alustavan tiedon mukaan leiri pidetään 5.-12.6.2020 Säräisniemellä, entisen Ruununkartanon tiloissa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan heti kun ne tiedetään. Rippikoulun aloitusinfo pidetään Vaalan seurakuntasalissa torstaina 7.11.2019 klo 18. Mukaan kutsutaan rippikouluun ilmoittautuneet nuoret ja heidän huoltajansa. Myös muualla rippikoulun käyvät kutsutaan aloitusinfoon. Jos et ole ilmoittautunut vielä rippikouluun, mutta haluat käydä sen, vielä ehtii ilmoittautumaan!

Lisätietoja antaa kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas, p. 044-314 0013 tai vesa-tapio.palokangas@evl.fi

Ulkoläksyt

Katekismuksen perustekstit antavat tämänkin päivän rippikoululle hyvän pohjan tarkastella kristinuskon keskeisiä sisältöjä. On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin muita kristinuskon keskeisiä tekstejä. Rippikoulun aikana ulkoa opeteltavia sisältöjä ovat:

Apostolinen uskontunnustus

Herran siunaus