Rippikoulu

Rippikoulu vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä varustaa heitä elämään kristittyinä.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta. Sen juuret ovat jo kirkon varhaisissa ajoissa. Kirkko on aina opettanut niitä, jotka se on kastanut tai jotka haluavat kasteelle. Menetelmät ja tavat oppia ovat muuttuneet ja painotukset ovat vaihdelleet, mutta kasteopetuksen pohjimmainen sisältö on säilynyt. Kasteopetuksen keskiössä on Raamatun ilmoitus rakastavasta, kolmiyhteisestä Jumalasta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Siinä rippikoulun käyneitä vahvistetaan siunauksella ja seurakunnan yhteisellä rukouksella. Kastetulla ja konfirmoidulla kirkon jäsenellä on oikeus osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummin tehtävässä ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Myös aikuinen voi käydä rippikoulun. Aikuisrippikoulu kestää vähintään 20 tuntia, ja se koostuu tapaamisista papin kanssa sekä omaehtoisesta katekismuksen ja muun kirjallisuuden opiskelusta.

Rippikoulu 2020-2021

Rippikouluun 2021 ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.  Kaikille yhteinen rippikoulun infoilta pidetään keskiviikkona 30.9.2020 klo 18.00 alkaen Vaalassa seurakuntasalissa. Toivomme, että iltaan osallistuisivat kaikki rippikouluun ilmoittautuneet nuoret sekä vanhemmat ja huoltajat. Myös muualla rippikoulun käyvät osallistuvat yhteiseen info iltaan. Kerromme rippikoulun periaatteista Vaalassa ja tärkeistä päivämääristä. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumislomake rippikouluun.

Rippikoulun aloituspäivä on Vaalassa sunnuntaina 15.11.2020. klo 10-14. Kutsumme silloin kaikki rippikoululaiset messuun Vaalan kirkkoon klo 10 ja messun jälkeen on kahvit ja opetusta rippikoululaisille.

Vaalan seurakunnassa on mahdollisuus käydä leiririppikoulu vuonna 2021. Ennakkopäiviä pidetään syksyllä ja keväällä pari kertaa ennen varsinaista leiriä. Tarkat päivämäärät selviävät myöhemmin.  Nämä päivät ovat pakollisia kaikille, myös muualla rippikoulun käyville nuorille.

Leirijakso pidetään kesällä, joka huipentuu konfirmaatiojuhlaan Säräisniemen kirkossa.

Lisätietoja antavat kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas, p. 044-314 0013 tai vesa-tapio.palokangas@evl.fi ja seurakuntapastori Timo Kosola, p. 050-0550013 tai timo.kosola@evl.fi

Ulkoläksyt

Katekismuksen perustekstit antavat tämänkin päivän rippikoululle hyvän pohjan tarkastella kristinuskon keskeisiä sisältöjä. On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin muita kristinuskon keskeisiä tekstejä. Rippikoulun aikana ulkoa opeteltavia sisältöjä ovat:

Apostolinen uskontunnustus

Herran siunaus