(08) 536 1167

Vaalan kirkko on seurakunnan pääkirkko. Sen on suunnitellut arkkitehti Dag Englund, ja se valmistui 1961. Arkkitehti Matti Leiber suunnitteli laajennusosan, ja se valmistui vuonna 1988. Laajennusosaan kuuluvat kellotorni, seurakuntasali sekä keittiö.

Kirkkosali on tyyliltään 1960-luvun pelkistettyä arkkitehtuuria. Kirkossa on istumapaikkoja noin 200 hengelle. Kirkossa on käytössä Sotkamon Urkurakentajien kokoamat urut. Urkujen ulkonäön on Vaalan kirkkoon suunnitellut Tomi Harju. Urut ovat aikaisemmin palvelleet Maskun kirkossa. Kirkkosalissa on lisäksi sähköpiano. Vene- ja puutyöt M. ja P. Tervonen Ky uusi kirkkosalin penkit vuonna 2016. Samana vuonna otettiin käyttöön myös uudet kirkkotekstiilit, jotka on suunnitellut, ommellut ja kirjaillut Marjaana Kojo-Eskola. Kankaat ovat kutoneet Helena Leinonen, Pirjo Turhanen ja Sinikka Lämpsä Oulujärven kansalaisopiston kudontapiirissä ohjaajana Sylvi Oksa.

Kirkkosalin vieressä on seurakuntasali, jossa on mahdollisuus järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Seurakuntasalissa on pöytäpaikkoja noin 120 hengelle.

Seurakuntakeskuksessa ovat myös kirkkoherranvirasto, lapsi- ja nuorisotyön tilat sekä henkilökunnan työhuoneet. Kirkon vieressä on seurakunnan asuntotalo, jossa on asuntojen lisäksinuorisotoimisto, lähetystoimisto ja Kahvikamari.

Esteetön wc Esteetön wc
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Juhannusjuhla lähetyksen merkeissä

Juhannusjuhla lähetyksen merkeissä Vaalan kirkolla alkaen lipunnostolla klo 18, jonka jälkeen attoillan hartaus kirkossa sekä lähetysaiheista ohjelmaa, kahvit ja grillimakkaraa seurakuntasalissa.

messu