Järvikyläntie 3 , 91700 Vaala

Vaalan kirkko on seurakunnan pääkirkko. Sen on suunnitellut arkkitehti Dag Englund, ja se valmistui 1961. Arkkitehti Matti Leiber suunnitteli laajennusosan, ja se valmistui vuonna 1988. Laajennusosaan kuuluvat kellotorni, seurakuntasali sekä keittiö.

Kirkkosali on tyyliltään 1960-luvun pelkistettyä arkkitehtuuria. Kirkossa on istumapaikkoja noin 200 hengelle. Kirkossa on käytössä Sotkamon Urkurakentajien kokoamat urut. Urkujen ulkonäön on Vaalan kirkkoon suunnitellut Tomi Harju. Urut ovat aikaisemmin palvelleet Maskun kirkossa. Kirkkosalissa on lisäksi sähköpiano. Vene- ja puutyöt M. ja P. Tervonen Ky uusi kirkkosalin penkit vuonna 2016. Samana vuonna otettiin käyttöön myös uudet kirkkotekstiilit, jotka on suunnitellut, ommellut ja kirjaillut Marjaana Kojo-Eskola. Kankaat ovat kutoneet Helena Leinonen, Pirjo Turhanen ja Sinikka Lämpsä Oulujärven kansalaisopiston kudontapiirissä ohjaajana Sylvi Oksa.

Kirkkosalin vieressä on seurakuntasali, jossa on mahdollisuus järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Seurakuntasalissa on pöytäpaikkoja noin 120 hengelle.

Seurakuntakeskuksessa ovat myös kirkkoherranvirasto, lapsi- ja nuorisotyön tilat sekä henkilökunnan työhuoneet. Kirkon vieressä on seurakunnan asuntotalo, jossa on asuntojen lisäksinuorisotoimisto, lähetystoimisto ja Kahvikamari.

Lastenhoitohuone

Järvikyläntie 3, 91700 Vaala

Sanajumalanpalvelus Vaalan kirkossa JUMALANPALVELUS TOIMITETAAN ILMAN LÄSNÄOLEVAA SEURAKUNTAA JA SITÄ VOI SEURATA VAALAN SEURAKUNNAN FACEBOOK-SIVUN KAUTTA.

Jumalanpalvelus Vaalan kirkossa klo 10. JUMALANPALVELUS TOIMITETAAN ILMAN LÄSNÄOLEVAA SEURAKUNTAA JA SITÄ VOI SEURATA VAALAN SEURAKUNNAN FACEBOOK-SIVUN KAUTTA.

Järvikyläntie 3, 91700 Vaala

Diakonin aamupuuro ruokajakeluna

Diakonin aamupuuro toteutetaan ruokajakeluna seurakuntasalin päätyovesta (keittiön ovi) klo 10.